1 Ocak 2014 Çarşamba

NASIL BİR MAĞAZA

                       Semt ve caddenin nasıl olması hakkında fikir sahibi olduktan sonra; gelelim mağazanın nasıl olması gerektiğine;  mağaza kesinlikle düz taban bir mağaza olması gerekir en kötü ihtimalle en fazla iki basamakla çıkılması gerek. Çok basit gibi gelebilir ama gerçekten en önemli etkenlerden bir tanesidir. Şu an sahip olduğum mağazaya yedi merdivenden sonra giriliyor. çoğu zaman bazı insanlar üşenip içeri girmiyorlar. sırf çıkacağı basamak sayısı çok diye üşenip içeri girmiyor. birde çocuk arabaları ile gezen bayanların ihtiyacı olan bir şey olsa dahi içeri giremiyor. buna çok dikkat ettim ve tecrübe ile sabittir ki çok büyük bir dezavantajdır.bunun yanında mağaza olacak yerin cephesi önemlidir. mesela cephe ne kadar büyük olursa o kadar çok dikkat çeker. Ve fark edilmesi daha fazla olur.Eğer mağaza olacak yer köşe başı ve çift bir cepheye sahipse bu süper  olur bir nevi bedava yapılan reklam gibidir cephe.
                          Dışarıdan görünüş müşteriyi çeken bir etkendir o yüzden dışarıdan kastımız cephe ,vitrin ve tabeladır. vitrindeki mankenlerin kalitesi ve çok önemli mevzulardan bir tanesi ise vitrinin kendisidir.İlk vitrin yapıldığında kendiniz mankenleri giydirmeyin bir vitrinci ile anlaşın yaklaşık 300-500 civarında bir fiyat ile güzel bir vitrine sahip olacaksınız. müşteriyi içeri çeken her zaman için vitrinin çekiciliği olmuştur.
                          Bunun yanında mağazanın dekorasyonu da güzel olmalı. boya rengi kesinlikle açık renk yaptığınız giyimin çeşidine uyumlu olmalı. Mesela bayan giyim, erkek giyim ile çocuk giyimlerinde yapılacak dekorasyon işin alanı ile uyumlu olmalıdır. Raf sistemi ürünü üst üstte yığılımış gösteren tarzlardan değilde az ürün alıp ürünü gösteren tarzlarda olması lazım. Bu yazılarımızın devamında mağaza tamamlandıktan sonra müşteriyi karşılama ve davranış şekline kadar gideceğiz. Bunun dışında varsa sorularınız onları da cevaplaya bilirim.  DENEYİMLİ FİKİRLERLE TİCARETE GİRMEK PARA KAZANMAK DEMEK.:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder